I tangi a George Floyd i Houston

Ka tu nga tangata ki te raina ki te haere ki te matakitaki ma te iwi mo George Floyd i te whare karakia o te Puna Whakamoemiti i te Hune 8, 2020 i Houston, Texas.

He maha nga tangata, kua rarangihia i roto i nga pou e rua, i uru atu ki te whare karakia o The Fountain of Praise i te hauauru o Houston i te ahiahi o te Mane ki te mihi ki a George Floyd, 46 tau te pakeke, i mate i te 25 o Mei i roto i te whare herehere pirihimana i Minneapolis.

Ko etahi ka mau tohu, ka mau i nga T-hate, i nga potae ranei me te ahua o Floyd, ana kupu whakamutunga ranei: "Kare au e kaha ki te manawa."I mua i tana pouaka e tuwhera ana, ka oha etahi, ka tuohu etahi, ka whiti nga ngakau o etahi, ka powhiri atu etahi.

I timata nga tangata ki te huihui ki mua i te whare karakia i nga haora e rua i mua o te poupoutanga o te ra i te tiimata o te maataki a Floyd ki tona kainga tupu.Ko etahi i haere mai i tawhiti ki te haere ki te huihuinga.

Ko te Kawana o Texas a Greg Abbott me te Koromatua o Houston a Sylvester Turner i haere mai ki te mihi ki a Floyd.I muri mai, ka kii atu a Abbott ki nga kaipāho kua tutaki ia ki te whanau o Floyd i te taha takitahi.

"Koinei te aitua tino whakamataku kua kite ake ahau," ko ta Abbott te korero."Ka huri a George Floyd i te pewa me te heke mai o te United States.Kaore a George Floyd i mate noa.Ko tona oranga ka waiho hei taonga tuku iho mo te huarahi i whakautu a Amerika me Texas ki tenei aitua.

I kii a Abbott kei te mahi tahi ia me nga kai-whakahaere ture me te pono ki te mahi tahi me te whanau ki te "whakapapa kia kore rawa matou e pa ki tenei ahua i te kawanatanga o Texas".I kii ia tera pea he "George Floyd Act" hei "whakapumau i te kore e pa ki a matou nga mahi nanakia a nga pirihimana penei i te mea i pa ki a George Floyd".

Ko Joe Biden, te perehitini perehitini o mua me te kaitono perehitini o naianei, i haere mai ki Houston ki te tutaki i te whanau a Floyd i a ia ano.

Kaore a Biden i pai ki tana korero mo te Ratonga Ngaro ki te whakararu i te karakia, no reira ka whakatau ia kia kaua e haere ki te tangihanga o te Rātapu, ka kii a CNN.Engari, i tuhi a Biden i tetahi panui ataata mo te huihuinga whakamaharatanga o te Rātapu.

Ko Philonise Floyd, teina o George Floyd, na tona matenga i roto i nga pirihimana o Minneapolis i whakaohooho i nga porotēhi a te motu mo te rerekeetanga o nga iwi, kei te pupurihia e Reverend Al Sharpton me te roia a Ben Crump i a ia e whakapouri ana i a ia e korero ana i te wa e matakitaki ana a Floyd i te Puna o te Whakamoemiti. whare karakia i Houston, Texas, US, Pipiri 8, 2020. Ko te teina o George Floyd a Rodney Floyd e tu ana i muri.[Whakaahua/Pokapu]

Ko te roia a te whanau a Floyd a Ben Crump i kii i korero a Biden i te pouri o te whanau i te wa o tana hui motuhake: "Ko te whakarongo tetahi ki tetahi ko te mea ka tiimata ki te whakaora i a Amerika.Koira te mahi a VP@JoeBiden me te whanau o #GeorgeFloyd — neke atu i te kotahi haora.Ua faaroo oia, ua faaroo i to ratou mauiui, e ua apiti atoa i to ratou ati.Ua riro taua aroha ra ei ao no teie utuafare oto ».

Ko te Senator Minnesota a Amy Klobuchar, ko te Reverend Jesse Jackson, ko te kaiwhakaari a Kevin Hart me nga kaiwaiata a Master P me Ludacris i haere mai ki te whakanui i a Floyd.

I tono te koromatua o Houston ki nga koromatua o te motu kia whakamarama i o ratou whare taone ki te whero me te koura i te po o te Mane hei maumahara ki a Floyd.Koia nga tae o te Kura Tuarua o Jack Yates o Houston, i puta a Floyd.

Ko nga koromatua o nga taone nui o Amerika tae atu ki a New York, Los Angeles me Miami i whakaae ki te whakauru, e ai ki te tari a Turner.

"Ka mihi tenei ki a George Floyd, ka whakaatu i te tautoko mo tana whanau me te whakaatu i te pono o nga koromatua o te motu ki te whakatairanga i nga mahi pirihimana pai me te kawenga takohanga," ta Turner.

E ai ki te Houston Chronicle, i puta a Floyd i a Jack Yates i te tau 1992 ka takaro ki te kapa whutupaoro o te kura.I mua i tana neke ki Minneapolis, i kaha ia ki te whakaaturanga puoro o Houston me te roopu me tetahi roopu e kiia nei ko Screwed Up Clik.

I tu tetahi mataaratanga mo Floyd ki te kura tuarua i te po o te Mane.

“Kei te tino pouri, kei te riri te Alumni o Jack Yates mo te kohuru poauau o to tatou Raiona aroha.E hiahia ana matou ki te whakapuaki i to matou tautoko mo te whanau me nga hoa o Mr. Floyd.Ko matou me nga miriona o etahi atu puta noa i te ao e tono ana i te Tika mo tenei Kore.Kei te tono matou ki nga akonga o naianei me o mua a Jack Yates Alumni kia mau ki te Crimson me te koura,” i kii te kura i roto i tetahi korero.

Ko te pirihimana o mua o Minneapolis a Derek Chauvin, kua whakapaea mo te whakamate i a Floyd ma te pehi i tona turi ki tona kaki mo te tata ki te iwa meneti, i tae atu ki te kooti tuatahi i te Mane.Ko Chauvin te whakapae mo te kohuru tuarua me te kohuru tuarua.

 


Wā tuku: Hune-09-2020