George Floyd na faanoanoa i Houston

Ua tutu tagata i le laina e auai i le maimoaga a le lautele mo George Floyd i le Fountain of Praise church ia Iuni 8, 2020 i Houston, Texas.

O se tafega faifai pea o tagata, laina i koluma e lua, na ulufale atu i le Lotu Fountain of Praise i sautesisifo o Houston i le aoauli o le Aso Gafua e faʻaaloalo ia George Floyd, 46 tausaga, na maliu i le aso 25 o Me i le puipuiga a leoleo i Minneapolis.

O nisi tagata sa uuina ni faailoilo, ofuina mitiafu po o pulou o loo iai le ata o Floyd po o ana upu mulimuli: “Ua le mafai ona ou manava.”I luma o lana pusa maliu matala, o isi na faʻafeiloaʻi, o isi na punou, o nisi na sopoia o latou loto ma nisi na talotalo faamavae.

Na amata ona potopoto tagata i luma o le falesa i ni nai itula a o lei oo i le aoauli ina ua amata le maimoaina o Floyd i lona nuu.O nisi na o mai mamao e auai i le sauniga.

Kovana Texas Greg Abbott ma Houston Mayor Sylvester Turner na o mai foi e faʻaaloalo ia Floyd.Mulimuli ane, na taʻu atu e Abbott i le aufaasālalau na ia feiloai na o ia ma le aiga o Floyd.

“O le faalavelave sili lea ona mata’utia ua ou matauina patino,” o le tala lea a Abbott."O George Floyd o le a suia le arc ma le lumanaʻi o le Iunaite Setete.E le'i oti fua George Floyd.O lona olaga o le a avea ma se talatuu ola e uiga i le auala e tali atu ai Amerika ma Texas i lenei faalavelave.

Fai mai Abbott ua uma ona ia galulue ma le au fai tulafono ma ua ia tautino e galulue ma le aiga ina ia "faamautinoa tatou te le i ai lava se mea faapena e tupu i le setete o Texas".Na ia faʻaalia e ono iai se "George Floyd Act" e "faamautinoa ai e le o iai ni faiga sauā a leoleo e pei o le mea na tupu ia George Floyd".

O Joe Biden, sa avea muamua ma sui-peresitene ma sa avea ma sui tauva o le peresetene, na sau i Houston e feiloai i le aiga o Floyd i se tulaga faalilolilo.

E leʻi manaʻo Biden i ana auʻiliʻiliga a le Secret Service e faʻalavelaveina le sauniga, o lea na ia filifili ai e le auai i le falelauasiga o le Aso Lua, CNN lipotia.Nai lo lena, na pueina e Biden se savali vitio mo le sauniga faamanatu o le Aso Lua.

O Philonise Floyd, le uso o George Floyd, o lona maliu i le puipuiga a leoleo i Minneapolis na faaosofia ai le tetee a le atunuu i le le tutusa o ituaiga, o loo umia e Reverend Al Sharpton ma le loia o Ben Crump a o ia maua lagona i le taimi o se tautalaga i le maimoaga a le lautele o Floyd i The Fountain of Praise. lotu i Houston, Texas, US, Iuni 8, 2020. O loo tu i tua le uso laitiiti o George Floyd o Rodney Floyd.[Ata/Fa'alapotopotoga]

O le loia a le aiga o Floyd o Ben Crump na ia tweet e faapea na faasoa atu e Biden le faanoanoa o le aiga i le taimi o lana fonotaga tumaoti: “O le faalogo o le tasi i le isi o le a amata ona faamaloloina Amerika.O le mea tonu lena na faia e VP@JoeBiden ma le aiga o #GeorgeFloyd - mo le silia ma le itula.Sa Ia faafofoga, faalogo i lo latou tiga, ma sa faatasi i lo latou faanoanoa.O lena agaalofa na mafua ai le lalolagi i lenei aiga faanoanoa.”

O le Senate a Minnesota o Amy Klobuchar, o le Reverend Jesse Jackson, o le tagata fai pese o Kevin Hart ma le au fai pese o Master P ma Ludacris na o mai foi e faamamalu ia Floyd.

Na talosagaina e le pulenuu o Houston ia pulenuu i le atunuu atoa e faamalamalamaina o latou maota i le mumu ma le auro i le po o le Aso Gafua e manatua ai Floyd.O lanu na o le aoga maualuga a Jack Yates i Houston, lea na faauu ai Floyd.

O pulenuu o le tele o taulaga a Amerika e aofia ai Niu Ioka, Los Angeles ma Miami na malilie e auai, e tusa ai ma le ofisa o Turner.

“O lenei mea o le a faʻaaloalo ia George Floyd, faʻaalia le lagolago mo lona aiga ma faʻaalia se tautinoga a pulenuu o le atunuʻu e faʻalauiloa le lelei o leoleo ma le tali atu," o le tala lea a Turner.

E tusa ai ma le Houston Chronicle, na faauu Floyd mai ia Jack Yates i le 1992 ma taalo i le au soka a le aoga.Aʻo leʻi siitia atu i Minneapolis, sa malosi o ia i le vaaiga musika a Houston ma faʻapipiʻi ma se vaega e taʻua o Screwed Up Clik.

O se mataala mo Floyd na faia i le aoga maualuga i le po o le Aso Gafua.

“Ua matua’i faanoanoa ma ita le Alumni a Jack Yates ona o le fasiotiga valea o lo tatou Leona pele.Matou te fia faailoa atu la matou lagolago mo aiga ma uo a Mr. Floyd.Matou te fa'atasi ma le faitau miliona o isi i le lalolagi atoa latou te mana'omia le Fa'amasinoga mo lenei Le tonu.Matou te talosagaina i latou uma o loʻo i ai nei ma Jack Yates Alumni e ofuina Crimson ma Auro, "o le tala lea a le aʻoga i se faʻamatalaga.

O le sa avea muamua ma leoleo o Minneapolis Derek Chauvin, lea na molia i le fasiotia o Floyd e ala i le oomi o lona tulivae i lona ua mo le lata i le iva minute, na faia lana uluai faamasinoga i le Aso Gafua.O loo molia Chauvin i le fasioti tagata i le tulaga lua ma le fasioti tagata paivalea i le tulaga lua.

 


Taimi meli: Iuni-09-2020