O le siʻitia o maliu i Italia na faateia ai taumafaiga a Europa

O le siʻitia o maliu i Italia na faateia ai taumafaiga a Europa

Fa'afouina e Qingdao Florescence 2020-03-26

 

 

 

 

1

 

O tagata faigaluega fomaʻi i suti puipui e siaki se pepa aʻo latou togafitia tagata mamaʻi o loʻo maua i le faʻamaʻi coronavirus (COVID-19) i totonu o se potu tigaina i le falemaʻi o Casalpalocco, o se falemaʻi i Roma na faʻamaoni e togafitia mataupu o le faʻamaʻi, Italia, Mati 24. , 2020.

743 leiloa i le aso i le malo sili ona afaina, ma Prince Charles o Peretania na aafia

O le tala fou o le coronavirus o loʻo faʻaauau pea ona mamafa i Europa atoa ona o Prince Charles, o le suli i le nofoalii o Peretania, na faʻamaonia lelei ma na molimauina e Italia le siʻitia o maliu.

Na taʻua e Clarence House i le Aso Lulu, o Charles, 71, o le ulumatua a le Masiofo o Elisapeta, na maua i le COVID-19 i Sikotilani, lea o loʻo nofo toʻatasi ai o ia.

"Sa ia faʻaalia ni faʻailoga vaivai ae o loʻo tumau pea i le soifua maloloina lelei ma sa galue mai le fale i nai aso talu ai e pei ona masani ai," o le tala lea a se faʻamatalaga aloaia.

O le faletua o Charles, le Duchess o Cornwall, na faʻataʻitaʻiina foi ae leai se siama.

E le o manino po o fea na maua ai e Charles le siama "ona o le maualuga o le aofaʻi o ana galuega na ia faia i lana matafaioi lautele i vaiaso talu ai", o le tala lea.

E oʻo mai i le Aso Lua, o Peretania na maua 8,077 faʻamaonia mataupu, ma 422 maliu.

Ua sauni le Palemene a Peretania e taofi le fono mo le itiiti ifo ma le fa vaiaso mai le Aso Lulu.Sa tatau ona tapunia le Palemene mo le tolu vaiaso o malologa o le Eseta mai ia Mati 31, ae o se lafo i luga o le pepa o poloaiga a le Aso Lulu o loo fautua mai ai e amata i le vaiaso vave ona o popolega e uiga i le siama.

I Italia, na faalauiloa ai e le Palemia Giuseppe Conte i le Aso Lua se poloaiga e mafai ai ona sala sala mai le 400 i le 3,000 euros ($430 i le $3,228) mo tagata na maua ua solia tulafono o le loka a le atunuu.

Na lipotia e le atunuu le 5,249 mataupu faaopoopo ma le 743 maliu i le Aso Lua.Angelo Borrelli, o le pule o le Matagaluega o Puipuiga o Tagata Lautele, fai mai o fuainumera ua mou atu ma le faamoemoe o le sosolo o le siama o loʻo faʻagesegese pe a maeʻa le faʻamalosia o fuainumera i aso e lua talu ai.E oʻo mai i le po o le Aso Lua, o le faʻamaʻi na maliliu ai le 6,820 tagata ma aafia ai le 69,176 tagata i Italia.

Ina ia fesoasoani ia Italia e taofiofia le faamai, na auina atu ai e le malo o Saina se vaega lona tolu o fomaʻi na o ese i le aoauli o le Aso Lulu, o le tala lea a le failauga o le Matagaluega o le Va i Fafo Geng Shuang i le Aso Lulu.

O se vaega o fomaʻi e 14 mai le itumalo o Fujian i Sasaʻe o Saina na o ese atu i le vaalele totogi.O le 'au e aofia ai tagata atamamai mai le tele o falemaʻi ma le nofoaga tutotonu mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma puipuia i totonu o le itumalo, faʻapea foʻi ma se epidemiologist mai le National CDC ma se pulmonologist mai le itumalo o Anhui.

O la latou misiona o le a aofia ai le fefaʻasoaaʻi o poto masani i le COVID-19 puipuia ma le pulea ma falemaʻi Italia ma tagata atamamai, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o fautuaga mo togafitiga.

Fai mai Geng, sa galue foi Saina e faatumauina le sapalai o le lalolagi atoa ma ia faamautu le tau taua i le lotolotoi o le afaina.A'o fa'amalieina mana'oga i totonu o le atunu'u, ua taumafai Saina e fa'afaigofie le fa'atauina mai e isi atunu'u o mea fa'afoma'i mai Saina.

“Matou te leʻi faia ni faiga e faʻatapulaʻaina ai fefaʻatauaiga i fafo.Nai lo lena, ua matou lagolagoina ma faʻamalosia atinaʻe e faʻalautele a latou faʻatau atu i fafo i se faiga faʻatonu," o lana tala lea.

Le taunuu mai o foai

Ua amata fo’i ona taunu’u mai i lea atunu’u foa’i o mea faigaluega tumama mai le malo o Saina, kamupani ma le atunu’u Saina i Sepania.

E tusa ai ma se lipoti mai le Amapasa Saina i Madrid o se uta o mea - e aofia ai 50,000 ufimata, 10,000 suti puipui ma 10,000 seti mata puipui na auina atu e fesoasoani e tetee atu i le faamai - na taunuu i Madrid's Adolfo Suarez-Barajas Malae Vaalele i le Aso Sa.

I Sepania, na oʻo atu le aofaʻi o tagata maliliu i le 3,434 i le Aso Lulu, e sili atu i Saina ma ua lona lua nei i Italia.

I Rusia, na fai mai le au ofisa o nofoaafi i le Aso Lulu, o le a faia suiga i le tele o auaunaga i totonu o le atunuu, ma o le a taofia le auaunaga i nisi o auala seia oo ia Me.O suiga e oʻo mai i le tali atu i le faʻaitiitia o manaʻoga i le lotolotoi o le faʻamaʻi.Ua lipotia e Rusia 658 mataupu faʻamaonia.

 

 

 


Taimi meli: Mati-26-2020