Ua valaau Xi mo le tuufaatasia o le poto e fai ai le Fuafuaga Lima Tausaga

O ata na pu'eina ia Me 28, 2020 o lo'o fa'aalia ai se vaaiga i le Maota Tele o Tagata i Beijing, le laumua o Saina.

Ua faamamafaina e Peresitene Xi Jinping le taua o le faamalosia o le tulaga maualuga mamanu ma le tuufaatasia o le poto mai tagata lautele i le fuafuaina o le mamanu a Saina mo atinae i le va o le 2021 ma le 2025.

I se faatonuga na lomia i le Aso Tofi, fai mai Xi e tatau i le atunuu ona uunaia tagata lautele ma vaega uma o sosaiete e ofoina atu fautuaga i le Fuafuaga Lona 14 o le Lima Tausaga (2021-25).

O le tusiaina o le mamanu o se auala taua o pulega mo le Communist Party of China, o le tala lea a Xi, o ia foi o le failautusi aoao o le CPC Central Committee ma le taitaifono o le Central Military Commission.

Sa ia valaauina matagaluega talafeagai ina ia tatala o latou faitotoa ma aumai i luga o manatu aoga uma i le fausiaina o le fuafuaga, lea e aofia ai vaega eseese o le atinaʻeina o agafesootai ma le tamaoaiga ma e le mavavaeeseina ma le olaga i aso uma ma galuega a tagata.

E taua le faʻaaogaina atoatoa o faʻamoemoega o le sosaiete, le poto o tagata, manatu o tagata atamamai ma le poto masani i le pito i lalo i totonu o le mamanu aʻo faia taumafaiga faʻatasi i le taimi o lona tuufaatasiga, o lana tala lea.

O le fuafuaga o le a iloiloina i le Fono Lona Lima a le 19th CPC Central Committee ia Oketopa ao le i tuuina atu i le National People's Congress mo le faamaoniga i le tausaga a sau.

Ua maeʻa ona amata galuega a le atunuʻu e fai le fuafuaga ia Novema ina ua pulefaamalumalu le Palemia Li Keqiang i se fonotaga faʻapitoa i luga o le mamanu.

O loʻo faʻaaogaina e Saina fuafuaga e lima tausaga e taʻitaʻia ai lona atinaʻeina o agafesootai ma tamaoaiga talu mai le 1953, ma o le fuafuaga e aofia ai faʻamoemoega o le siosiomaga ma sini o le soifua manuia lautele.


Taimi meli: Aukuso-10-2020